3 Retete delicioase cu unt de arahide

Daca nu esti obisnuit cu untul de arahide, un borcan plin iti poate da batai de cap cand vine vorba de metode de consum. Este adevarat ca dimineata, intins pe paine prajita si dublat de gem de caise sau dulceata de capsuni, poate da startul unei zile perfecte, dar la un moment dat, desi iti va lua mult timp sa te plictisesti de el sub aceasta forma, s-ar putea sa simti nevoia de diversitate. Tocmai pentru acele momente cand vrei sa faci o schimbare in meniu, fara a inlocui insa untul de arahide, noul ingredient preferat, ti-am pregatit cateva retete in care acesta se integreaza minunat.

3 Retete carora le trebuie unt arahide pentru a atinge perfectiunea

Shake miraculos

peanut butter shake

Ai auzit de expresia energie la pahar? Se refera la combinatia dementiala de lapte de migdale, unt de arahide, banane coapte, putin avocado si daca vrei cu adevarat sa urnesti muntii din loc, pudra proteica.

Amesteca totul intr-un blender si fii gata sa devii superman/woman si sa salvezi ziua.

 

Inghetata demna de Instagram

inghetata cu unt de arahide

 

Ca tot sunt la moda retetele vegane, cea de-a doua propunere constituie alternativa ideala la inghetata traditionala, daca te-ai hotarat sa renunti la produsele de origine animala. Pentru a prepara in casa inghetata vegana, nu ai nevoie decat de trei banane bine coapte, congelate si patru linguri de unt de arahide.

Decojeste fructele, pune-le intr-un blender si amesteca-le cu untul de arahide. Toarna totul intr-o cupa de inghetata, da drumul la Netflix si fii gata sa te racoresti, dar nu inainte de a trage cateva cadre cu aratosul desert natural.

 

Prajitura cu unt de arahide

Daca iti plac dulciurile si nu te temi de cuptor, inseamna ca te vei indragosti de cea de-a treia reteta cu unt de arahide. Metoda de preparare nu este chiar la fel de simpla ca pentru primele doua delicatese, dar promit ca nici nu-ti trebuie certificat de cofetar ca sa iti iasa perfect chiar de la prima incercare. Secretul este unul singur: respectarea intocmai a proportiilor.

Sa incepem!

Ingredientele necesare pentru aceasta prajitura sunt:

● doua cani de faina;

● doua cani de zahar;

● un pliculet de praf de copt;

● un praf de sare;

● 12 linguri de unt;

● o cana de apa

● jumatate de cana de unt de arahide;

● un sfert de cana de ulei;

● doua oua mari;

● jumatate de cana de lapte gras;

● o esenta de vanilie.

Intr-un bol amesteca faina, zaharul sarea si praful de copt. Intr-o cratita cu fund gros topeste untul adaugand apa. in crema de unt, adauga apoi untul de arahide si uleiul, si la sfarsit, cu mare grija, toarna intregul amestec peste combinatia de faina pentru a forma un aluat.

Ouale bate-le bine impreuna cu vanilia si laptele si apoi azvarle-le si pe ele in coca. Toarna compozitia intr-o tava de prajituri si pune totul in cuptorul preincalzit, aproximativ 20-25 de minute. Ca sa testezi daca este gata prajitura, poti s-o intepi cu o scobitoare de lemn, sau cum faceau bunicile, cu un pai curat de la matura. Daca dupa intepare acesta iese curat si fara urme de aluat necopt, inseamna ca desertul tau este gata si trebuie scos la racit.

 

placinta cu unt de arahide

Prajitura cu unt de arahide se poate savura ca atare la o ceasca de ceai sau cafea. Dar daca te-ai hotarat sa consumi tot borcanul de unt de arahide dintr-o singura gateala mai poti prepara pentru acest desert o crema care sa-l completeze si sa-i sporeasca savoarea.

Crema cu unt de arahide pentru prajituri

● o cana de unt gras, nesarat, scos din frigider si lasat o ora la temperatura camerei;

● o jumatate de cana unt de arahide;

● 3 cesti de zahar pudra;

● 4 linguri de lapte.

Cu un mixer, amesteca bine untul si untul de arahide. Apoi, adauga treptat zaharul si bate compozitia pana devine spuma. La final, transform-o in crema incorporand laptele si intinde-o peste prajitura rece.

Pofta mare si ai grija sa-ti chemi prietenii sa te ajute la mancat inainte sa o finalizezi, pentru ca altfel, s-ar putea sa nu le mai lasi nimic pana sosesc!

 


Comenteaza

Comentariile trebuiesc aprobate inainte de a fi publicate