Ce sunt de fapt Pop Tarts?

Nu de mult am gasit pe Twitter o postare comica. Ellen McGrody, o femeie care iubeste Pop Tarts aproape la fel de mult ca noi, cei de la Land of Treats, a ridicat urmatoarea problema, reusind sa provoace la dezbateri mii de alti utilizatori:

Sunt Pop Tarts ravioli?

pop tarts raviolli

Dupa cercetari mai amanuntite insa, am realizat ca Ellen nu este cea dintai persoana cu o astfel de dilema. 

Prima oara cand internetul si-a indreptat atentia catre delicioasele tarte, dorind sa le clasifice intr-o categorie culinara, a fost de fapt in luna mai a anului 2017 pe un server Discord. Atunci, un utilizator a declarat ca asa cum inghetata cuprinsa intre doi biscuiti este un senvis, la fel si mancarurile din aluat cu umplutura la mijloc si sos “yummy”, pot fi numite ravioli indiferent de ingredientele din care sunt facute.

Pop Tarts sunt crusta sau umplutura?

Citind si explicatia originala, am inteles de ce tartele buclucase ridica semne de intrebare. Arata ca ravioli, au umplutura ca ravioli si pe deasupra, glazura de zahar le completeaza la fel de bine cum sosul desavarseste ravioli. De ce nu le-am numi tot ravioli? 

Dar, pe de alta parte, de ce sa ne limitam doar la aspectul lor si sa nu le judecam si din punct de vedere al modului in care le putem utiliza in crearea de noi prajituri? 

Astfel, am ajuns sa-mi pun intrebarea: sunt Pop tarts crusta sau umplutura? Iar pentru a afla raspunsul, am creat urmatoarele doua retete:

#1 Prajitura cu mere si crusta de Pop tarts

Ingrediente:

  • 8 Pop Tarts Frosted Brown Sugar Cinnamon
  • Un kg de mere dulci
  • 12 linguri de zahar
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri de ulei
  • O lingurita de scortisoara
  • Un pliculet de praf de copt
  • Un pliculet de zahar vanilat
  • Unt pentru tapetat

Mod de preparare:

Se zdrobesc pop-tarts-urile si se aseaza in tava dupa tapetare.

pop tarts apple pie

Se curata merele, se taie cubulete si se calesc impreuna cu scortisoara si jumatate din cantitatea de zahar. Apoi, se aseaza peste pop tarts. Se separa ouale si albusurile se bat spuma impreuna cu restul de zahar. Dupa ce s-a format o spuma consistenta, amestecand usor cu o lingura se adauga zaharul vanilat, galbenusurile, praful de copt, uleiul si la final, faina. Aluatul se toarna peste mere si totul intra la cuptorul preincalzit. Se lasa la copt pentru 30-40 de minute si se incearca aluatul cu paiul sau o furculita. Cand e gata, dupa racire, se intoarce cu fundul in sus si se serveste cu o cupa de inghetata deasupra.

 

#2 Chec cu umplutura de Pop Tarts

Ingrediente 

  • 6 Pop tarts Frosted Rasperry
  • 250 grame de zahar
  • 5 oua
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri de ulei
  • 5 linguri de apa
  • Un pliculet de praf de copt
  • Un pliculet de zahar vanilat
  • Unt si faina pentru tapetat

Mod de preparare:

 

Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma. Intre timp, zaharul se pune intr-o cratita cu fund gros, se amesteca cu apa si se incalzeste la foc mic pana se leaga intr-un sirop. In spuma de albus se amesteca siropul si se bate in continuare pana cand compozitia devine consistenta. Pe urma, amestecand cu o lingura, se incorporeaza galbenusurile, uleiul, praful de copt, zaharul vanilat si la final, faina. Compozitia se toarna intr-o tava de chec tapetata, iar tartele se scufunda in aluat avand grija sa nu ajunga pana la fund. Se da totul la cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute. Dupa racire, checul se garniseste cu glazura de zahar, crema de vanilie, sau se savureaza ca atare.

chec pop tarts frosted raspberry 

 

Impresii:

Am testat ambele deserturi si tot nu am reusit sa gasesc combinatia castigatoare. In orice mod le-ai savura, Pop Tarts nu contenesc sa te surprinda prin finetea aromelor si potrivirea cu celelalte ingrediente.

 Se pare ca a eticheta aceste minunatii nu este deloc simplu si faptul ca starnesc curiozitatea este ceva cum nu se poate mai firesc. De aceea, te provoc si pe tine! Intra in joc si spune-ne parerea ta:

Ce sunt Pop tarts pentru tine?


Comenteaza

Comentariile trebuiesc aprobate inainte de a fi publicate